Soms ben je nog zoekende naar wat graag wil doen of ben je een tijdje niet actief geweest op de arbeidsmarkt. Het kan zijn dat je geen vooropleiding hebt afgemaakt, je nog niet precies weet wat voor werk je zou willen gaan doen of waar je interesses liggen. Misschien heb je nog niet voldoende werkervaring of zijn jouw kwaliteiten nog niet ontdekt. Of het kan zijn dat iemand vanuit een ander land in Nederland is komen wonen en de taal nog een barrière is om te kunnen werken. Allemaal voorbeelden van waaruit een werkervarings- of participatietraject kan starten bij beej Mooren naeve of bij een van onze samenwerkingspartners in de gemeente Horst aan de Maas.

Door te ervaren hoe het is om deel te nemen aan activiteiten/werkzaamheden worden je interesses zichtbaar, ontwikkel je werknemersvaardigheden en weet je welke werkzaamheden bij jouw passen en haalbaar zijn waardoor je uiteindelijk stappen kan zetten richting de arbeidsmarkt.
De trajectbegeleider en werkbegeleiders zullen je tijdens dit traject begeleiden. ze luisteren naar jouw ondersteuningsvragen, kijken naar eventuele praktische belemmeringen en helpen deze te verduidelijken en inzichtelijk te krijgen. Vervolgens stellen we samen een stappenplan op, die je uiteindelijk in staat stelt om zelf (met een beetje hulp) steeds een volgende stap te zetten. We zorgen voor een ongedwongen sfeer: we werken met jou samen, er is interactie met andere deelnemers en er is ruimte voor jouw eigen inbreng/initiatief.

Mogelijkheden:
Bij ons kun je op verschillende manieren aan de slag op onze eigen locatie(s) of bij een van onze samenwerkingspartners in Horst.

Voorbeelden van activiteiten zijn:
- Creatief
- Schilderen
- Hout
- Fietsenreparatie
- Groenvoorziening
- Koken
- Bakken
- Facilitair
- Schoonmaak
- Gastvrouw

We kijken graag samen met jou naar wat je leuk vindt, waar je goed in bent of wat je juist zou willen leren. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een werkplek die bij jou past en waar jij je thuis voelt. Wil je liever wat anders doen dan ons huidige aanbod, dan kijken we graag samen met jou wat je leuk vindt en hoe we dit kunnen organiseren.

Voor wie:
Opdrachtgevers en samenwerkingspartners zoals gemeenten, zorginstellingen, UWV en bedrijven kunnen hun mensen aanmelden.
Daarnaast kan iedereen een beroep doen op Rendiz. Als je graag begeleiding wil, neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Contact met ons
Wil je graag meer weten over een werkervarings- of participatietraject of kom je graag een keer kijken neem dan contact met ons op.

Nieuws