“Door beej Mooren naeve sta ik veel positiever in het leven”

Het dienstencentrum van beej Mooren Naeve brengt vraag en aanbod bij elkaar in alle dorpen van Gemeente Horst aan de Maas. Iemand die ondersteuning of hulp bij werkzaamheden in of rondom het huis nodig heeft én hier zelf niet meer toe in staat is of niemand in de omgeving heeft die kan helpen, wordt op een laagdrempelige manier gekoppeld aan mensen die deze ondersteuning bieden. Onze diensten worden uitgevoerd door onze deelnemers die werkervaring opdoen of dagbesteding volgen. Onze deelnemers worden tijdens de werkzaamheden begeleid door onze werkbegeleiders en vrijwilligers.

Geert is werkbegeleider bij beej Mooren naeve en gaat iedere werkdag met de deelnemers op pad. “De diensten variëren van tuinonderhoud en reparatiewerkzaamheden tot schilderen en opruimwerkzaamheden. Het mooie is dat ik deze werkzaamheden samen met de deelnemers mag doen. Dit biedt hen een zinvolle daginvulling dat bijdraagt aan zelfontwikkeling, zeker als ze voelen dat ze zo van waarde zijn voor de mensen”.

Drie dagen per week werkt Richard vanuit het dienstencentrum. “Inmiddels werk ik al 2 jaar bij beej Mooren naeve in een dagbestedingstraject en daar ben ik trots op. Het werken in het dienstencentrum biedt mij structuur, sociale contacten en ik kan mijn energie hier volledig in kwijt. Door beej Mooren naeve sta ik veel positiever in het leven”.

De kosten van een dienst bedragen €7,50 per uur, exclusief extra kosten zoals bijvoorbeeld materiaalkosten of stortingskosten. Ter voorbereiding op een dienst bespreken we vooraf de wensen. Wil je graag een dienst afnemen of heb je vragen over het dienstencentrum en de mogelijkheden? Loop gerust eens binnen of bel 077-398 0003. Voor meer informatie over beej Mooren naeve bekijk de site: www.beejmooren-naeve.nl.


Dienstencentrum def